Exclusief voor leden Lezing Ineke Huysman ; De grand tour van de Gebroeders De Witt

De eerste drie eigenaren van het Dordts Patriciërshuis leefden in een tijd waarin de Republiek opkwam, bloeide en later in verval raakte. Aan de hand van drie dialogen, die worden ingeleid en geduid door een vertelster brengen we deze geschiedenis tot leven in de film “Een huis vol verhalen”.

Ineke Huysman verzorgt een lezing die geheel aan de grand tour is gewijd. Voorafgaand aan de lezing kan de film worden bekeken waarin de eerste drie bewoners van het Dordts Patriciërshuis de geschiedenis van Holland vertellen door hun ogen.

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Bekijken film ´De eerste drie bewoners Dordts Patriciërshuis´
  • Lezing door Ineke Huysman
  • Borrel in de Maaskamer
24 oktober 2024
Dordts Patriciërshuis, Dordrecht
vanaf € 24,50

Lezing Ineke Huysman

Ineke Huysman (die het idee bedacht om de grand tour van de gebr. de Witt te verfilmen) verzorgt een lezing in het museum die geheel aan de grand tour is gewijd.

Voorafgaand aan de lezing kan er in de kelder onder het genot van een kopje koffie of thee de film worden bekeken waarin de eerste drie bewoners van het Dordts Patriciërshuis de geschiedenis van Holland vertellen door hun ogen.

De avond wordt afgesloten met een glas wijn in de Maaskamer die kijkers van de TV-serie kennen en nu in het echt kunnen bewonderen!

Dit is het programma

19:30 uur
Ontvangst met koffie/thee en bekijken film
20:00 uur
Start lezing
21:00 uur
Bezoek Maaskamer
21:30 uur
Einde
donderdag 24 oktober 2024
Koop kaarten

Over De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt

Twee invloedrijke broers uit de Nederlandse geschiedenis, Johan en Cornelis de Witt, reizen op jonge leeftijd twee jaar kriskras door Frankrijk en Engeland. Ze leggen tijdens deze reis meer dan zesduizend kilometer af. Hun ervaringen in het buitenland zijn bepalend voor hoe zij later ons land, toen nog een republiek, zullen leiden. Vier eeuwen later volgt Huub Stapel het spoor van de broers, met hun dag- en kasboek in de hand en gesteund door de verhalen van kenners.

In hun dag- en kasboeken noteren Johan en Cornelis wat ze dag voor dag en kilometer voor kilometer doen. Van Parijs tot Londen en van snikhete stranden tot besneeuwde bergtoppen: het is een studietrip en levensbepalende les in kijken, handelen en luisteren.

Praktisch

Bezoekadres
Dordts Patriciërshuis
Wolwevershaven 9
3311 AV Dordrecht

Parkeren
Voor de deur van het museum is er (betaalde) parkeergelegenheid. Wij raden u echter aan om uw auto te parkeren in parkeergarage Riedijkshaven aan de Noorderstraat 37. Dit is de goedkoopste en dichtstbijzijnde garage.

Openbaar Vervoer
Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.ov9292.nl of bel OV-reisinformatie: 0900-9292 (€ 0,50 p/m)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 – 214 6010.

Er zijn nog tickets!

U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar ons telefoonnummer 020 – 214 6010.

met museumjaarkaart €24,50 p.p. incl. servicekosten

zonder museumjaarkaart €27,50 p.p. incl. servicekosten

 

Koop kaarten

met museumjaarkaart €24,50 p.p. incl. servicekosten

zonder museumjaarkaart €27,50 p.p. incl. servicekosten

Koop kaarten

Meer uitjes en kortingsacties?

Benieuwd naar meer activiteiten, gezellig evenementen en handige kortingsacties? Bekijk ze hier!

Alle ledenactiviteiten