Exclusief voor leden Bezoek Dordts Patriciërshuis inclusief rondleiding

Van woonhuis naar museum. In een film op zolder, waar de originele droogstokken voor de was nog bewaard zijn gebleven, vertellen de laatste bewoners waarom zij het pand hebben verlaten om het te kunnen openstellen voor bezoekers. Ook wordt op een zowel voor leken als kunsthistorici aangename wijze verteld wat er in de stijlkamers te zien is.

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Bekijken film de eerste drie bewoners Dordts Patriciërshuis
  • Rondleiding
20 november & 4 december 2024
Dordts Patriciërshuis, Dordrecht
€ 32,50

Dordts Patriciërshuis

Heeft u ook zo genoten van de uitzendingen over de “Grooten tour van de gebroeders de Witt”? Naast de op locatie in Frankrijk en Engeland gemaakte beelden interviewde Huub Stapel diverse historici, die interessante achtergrondinformatie over deze reis deelden met de kijkers.

De opnames voor deze interviews vonden plaats in één van de weinige ronde kamers die ons land kent: de Maaskamer, die een fantastisch uitzicht biedt op het drukst bevaren drierivierenpunt van Europa. Enige jaren geleden is deze kamer geheel in (Lodewijk XVI)-stijl gerestaureerd en onder andere voorzien van een kroonluchter die wel voor deze kamer lijkt te zijn gemaakt.

Wist u dat deze kamer (en vele andere fraai ingerichte ruimtes in het huis) ook openbaar toegankelijk is? Vanwege de kleinschaligheid van dit pand, dat altijd als woonhuis in gebruik is geweest, kan het tijdens openingstijden wel eens druk zijn. Als lid van MAX bieden wij u daarom graag de mogelijkheid om het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas, exclusief te bezoeken.

De laatste bewoner van het huis vertelt u dan graag waarom hij het huis met zijn gezin heeft verlaten om het te kunnen openstellen voor het publiek.

Dit is het programma

10:30 uur
Ontvangst met koffie of thee met een typisch Dordtse lekkernij
11:00 uur
Film op zolder waar zich nog de originele 17de eeuwse droogstokken en bediendenkamers bevinden
11:20 uur
Start rondleiding
12:00 uur
Mogelijkheid om in uw eigen tempo nog even door het huis te dwalen en de intieme sfeer op u te laten inwerken
12:30 uur
Einde programma (daarna heeft u uiteraard gelegenheid om diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken in de oudste stad van Holland )
woensdag 20 november 2024
Koop kaarten
woensdag 4 december 2024
Koop kaarten

Over De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt

Twee invloedrijke broers uit de Nederlandse geschiedenis, Johan en Cornelis de Witt, reizen op jonge leeftijd twee jaar kriskras door Frankrijk en Engeland. Ze leggen tijdens deze reis meer dan zesduizend kilometer af. Hun ervaringen in het buitenland zijn bepalend voor hoe zij later ons land, toen nog een republiek, zullen leiden. Vier eeuwen later volgt Huub Stapel het spoor van de broers, met hun dag- en kasboek in de hand en gesteund door de verhalen van kenners.

In hun dag- en kasboeken noteren Johan en Cornelis wat ze dag voor dag en kilometer voor kilometer doen. Van Parijs tot Londen en van snikhete stranden tot besneeuwde bergtoppen: het is een studietrip en levensbepalende les in kijken, handelen en luisteren.

Praktisch

Bezoekadres
Dordts Patriciërshuis
Wolwevershaven 9
3311 AV Dordrecht

Parkeren
Voor de deur van het museum is er (betaalde) parkeergelegenheid. Wij raden u echter aan om uw auto te parkeren in parkeergarage Riedijkshaven aan de Noorderstraat 37. Dit is de goedkoopste en dichtstbijzijnde garage.

Openbaar Vervoer
Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.ov9292.nl of bel OV-reisinformatie: 0900-9292 (€ 0,50 p/m)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 – 214 6010.

Museumjaarkaarthouders
Houders van een museumkaart ontvangen een set kaarten uit de museumwinkel.

Er zijn nog tickets!

U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar ons telefoonnummer 020 – 214 6010.

€ 32,50 p.p. incl. servicekosten.

Koop kaarten

€ 32,50 p.p. incl. servicekosten

Koop kaarten

Meer uitjes en kortingsacties?

Benieuwd naar meer activiteiten, gezellig evenementen en handige kortingsacties? Bekijk ze hier!

Alle ledenactiviteiten